De Kracht van Mindfulness

Mindfulness Nijmegen

Helaas zijn we ons in ons dagelijks leven vaak totaal niet bewust van onze gedachten, gevoelens en ervaringen. We zijn meestal zo druk bezig met het observeren van gebeurtenissen of emoties en toch verbinden we ons er niet op een natuurlijke manier mee. We dragen ons momentum uit het verleden met ons mee als realiteit en bouwen ons momentum voor de toekomst bovenop ons momentum uit het verleden. We zijn ons er vaak niet van bewust dat we leven met gedachtenpatronen, paradigma’s en emotionele afweersystemen, en vaak leven en voelen we ons achter een sluier die door de jaren heen is gerijpt, totdat het eenvoudigweg doorbreken ervan moeilijk is. Veel therapieën proberen deze sluiers open te wrikken, maar hun strategieën zijn vaak omzichtig en onwaardig. Kun je je voorstellen, wat een verspilling van energie in een vergeefs streven!

Hoe kan mindfulness helpen om de energie van verschillende fenomenen te benutten? Een van de effectiviteit ervan is de bewustwording van snelheidshobbels. Ook in marketing is het nodig en noodzakelijk om dit te erkennen. Met andere woorden, aan het begin van je reis is het belangrijk voor je om te waarderen en te erkennen dat aantrekkingskracht geen “krijgen” is, maar dat het erom gaat op de juiste plek te zijn om te ontvangen wat je wilt. Alles heeft zijn eigen rotatie, mee eens? Alle dingen hebben een natuurlijke energie waar rekening mee gehouden moet worden in de interactie met elkaar. Mindfulness helpt de aandacht te vestigen op dit aspect.

Een groot geheim om het ego te doden, is ons ervan bewust te zijn dat we er een hebben. In feite hebben we er meer dan één. We hebben het ego dat in de weg staat van het aantrekkingsproces en we hebben ook de “ik”-factor die onze intenties blokkeert. Nadat we de twee salades (ego & ik) hebben herkend, beginnen we hartelijkheid te herkennen. Wanneer we het hart toestaan om volledig betrokken te zijn bij de interactie wordt het ego van zijn kracht beroofd. Alleen dan kunnen onze intenties met volle kracht gemanifesteerd worden. Met het hart in de aanwezigheid van het hart zijn, maakt ook de ervaring van onze intenties mogelijk. Alleen dan ervaren we ware vervulling en vervulling wordt alleen gevonden wanneer we onze natuurlijke staat van tevredenheid en vreugde volledig tot leven laten komen. Dit is de natuurlijke staat van harmonieuze gelukzaligheid, de staat waar we allemaal naar streven.

Alleen wanneer onze interacties gebaseerd zijn op en gedragen worden door liefde of leven wordt de volheid van het leven ervaren en wij erkennen dat wij in elke ontmoeting een gelegenheid krijgen om deze “aandacht” te ervaren.

Lees meer:
Omgaan met stress in Nijmegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.