Een holistische therapeut

Holistische therapeut Eindhoven

Onderzoek naar de oorzaak van uw klacht

Een holistisch therapeut kijkt naar verschillende aspecten van je leven en persoonlijkheid om je te helpen bepalen wat de oorzaak van je angst kan zijn. Simpel gezegd, je zoekt uit wat het is waar je aan moet werken.

Als voorbeeld:

Uw symptomen kunnen worden uitgelokt door een traumatische gebeurtenis. Als er een gevoel van angst is, kan uw vecht- of vluchtreactie worden geactiveerd. Dezelfde gebeurtenis kan jaren voor de huidige episode hebben plaatsgevonden. Als holistisch therapeut kunt u meerdere vluchtscenario’s onderzoeken, belangrijke levensgebeurtenissen en andere dingen die belangrijk kunnen zijn om een oorzaak aan te wijzen.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van gedragstherapie die werkt met de manier waarop uw hersenen denken over hoe u zich voelt. Door te veranderen hoe u denkt, kunt u veranderen hoe u zich voelt.

Als een holistisch therapeut, zul je zaken behandelen als:

CGT zal met u samenwerken om te veranderen hoe u over uzelf en uw leven denkt. Bijvoorbeeld, in plaats van uzelf te beoordelen op basis van uw huidige omstandigheden, leert u uw emoties op een zelfrationele manier te beheren. Dan kunt u zich richten op andere gebieden die belangrijk voor u zijn.

Als je dit proces doorloopt, zul je twee doelen bereiken:

Ten eerste zul je het vermogen hebben om mededogen, acceptatie en liefde voor jezelf te voelen. Erkennen dat je hierin niet alleen staat kan je helpen je gevoel van hopeloosheid en hulpeloosheid te overwinnen, en tot een dieper begrip van je persoonlijke strijd te komen.

Ten tweede zult u door CGT gaan begrijpen dat uw symptomen niet iets zijn dat u hebt gecreĆ«erd. Ze zijn een reactie op veel verschillende dingen, waaronder omgevingsstress, stress van buitenaf, spanning, operaties, infecties, verwondingen, trauma’s, overmatige woede, depressie, of negatieve overtuigingen.

Gedeelde besluitvormingsvaardigheden

Een belangrijk punt bij het veranderen van uw herstelplannen voor chronische ziekten is het werken met een therapeut die een gedeelde beslissingsstijl heeft. Dit betekent dat de therapeut en u samenwerken om de dingen te identificeren die u persoonlijk in staat bent te controleren, en dan werkt u samen om te beslissen wat u niet kunt controleren.

Als u bijvoorbeeld niet zeker weet of u uw gewicht onder controle heeft, kunt u besluiten om met een therapeut te werken om u te helpen gewicht te verliezen – of niet. Als u niet zeker weet of u uw emoties de baas kunt, kunt u besluiten met een therapeut te werken om u te helpen uw gevoelens te beheersen.

De kracht van CGT voor zowel u als uw therapeut is dat uw gevoelens nu worden herkend en erkend, en niet langer ter discussie staan. U behandelt niet alleen de symptomen – u accepteert nu de verantwoordelijkheid voor uw leven, gezondheid en geluk.

Wat kunt u verwachten als u werkt met een holistische therapeut

Een holistisch therapeut heeft een belangrijke rol in uw behandeling. Het kan echter zijn dat hij of zij niet al uw vragen in dit gedeelte kan beantwoorden. Voor de vragen die voor u het belangrijkst zijn, of voor de vragen die in het vorige deel niet werden beantwoord, moet u contact opnemen met uw arts of andere zorgverlener.

Uw therapeut kan een praktiserend psycholoog, een psychiater, een estheticus of een arts zijn. Als uw therapeut een psychiater is, zult u meestal wekelijks samenkomen om uw vooruitgang te bespreken, toekomstige afspraken te plannen en medicijnen te bespreken. Als uw therapeut een estheticus is, zult u meestal maandelijks bijeenkomen, en uw sessie zal gericht zijn op uw gevoel van eigenwaarde, uw algemene lichaamsbeeld, uw ervaringen en overtuigingen.

Aan de andere kant kan uw therapeut wekenlang met u werken en uw hele lichaam, geest en innerlijke wereld holistisch behandelen. Werken met u aan uw mentale, emotionele, fysieke, sociale en spirituele aspecten zijn manieren waarop de therapeut in staat zal zijn om u te helpen.

Leer meer over hoe hypnotherapie je kan helpen, vooral bij chronische ziekten zoals kanker, diabetes en depressie, door Dr. Doris Abulin’s “The Hypnotic Treatment Procedure: A Self-Hypnosis Method for Overcoming addictions.”

Lees meer:
Holistisch coach opleiding
Kleurtherapie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.