Hoe lang duurt het om een fiets te repareren?

Fietsenwinkel Soest

Maakt dat het een werktuig?

Moet dat dan? De meeste mensen zouden waarschijnlijk nee zeggen, omdat iedereen een gewone fiets kan repareren. Dit is echter niet noodzakelijkerwijs het geval. Een andere reden is dat veel mecaniciens gespecialiseerd zijn in het repareren van fietsen waaraan speciale werkzaamheden moeten worden verricht (bijv. tandemfietsen). De meeste fietsenwinkels zijn ook gespecialiseerd in slechts enkele soorten fietsen (b.v. Volwassenfiets, Motorfiets, mountainbike, All-Road, Cruiser, enz). Het is geen schande om je te specialiseren in wat je verkiest, je kunt jezelf zelfs een “raver” noemen, maar sommige mensen denken liever dat ze iets speciaals doen. De realiteit is dat de meeste monteurs gewoon gewone mensen zijn zonder speciale vaardigheden. Tegenwoordig kan bijna elke kleine straatfiets in een paar uur worden gerepareerd (zie de reparatiesectie hieronder). Ook kunnen veel sret bikes worden opgewaardeerd tot een “ultra-duurzaam” soort fiets, die veel langer meegaat en minder “verouderd” is.

Of je al dan niet fietsenmaker wilt worden, hangt af van je persoonlijke wensen. Als je jong genoeg bent, is er weinig risico aan verbonden om fietsenmaker te worden, maar als je niet zo ver de ladder op wilt, begin er dan niet aan. Dit betekent echter niet dat de meeste mensen niet moeten leren en andere manieren moeten vinden om dingen te doen, zoals met modelspoorbaan/auto-reparatie.

Een fiets vinden

Het is meestal mogelijk zonder al te veel problemen een fietsenwinkel te vinden (afhankelijk van waar u woont), maar als u in een meer geïsoleerd deel van het land woont, kan het wat langer duren. Veel bedrijven hebben nu fietsenstallingen en reparatiewerkplaatsen in hun zaak ingebouwd, dus veel plaatsen zijn op zijn minst per fiets bereikbaar. Een kaart, of een website kan een goede manier zijn om een bedrijf te lokaliseren.

Gebruik van een fiets in een winkel

-> Wanneer je voor het eerst een fietsenwinkel binnenloopt, zullen ze de gebruikelijke vragen stellen over de fiets, de staat ervan en de prijs. Ze kunnen ook hun ervaring en interesses gebruiken om alles door te nemen wat ze konden vinden en iets anders aan te bevelen.

-> Zorg ervoor dat je ze vertelt naar wat voor soort motor je op zoek bent. Sommige oude fietsen zullen in betere staat zijn dan nieuwere fietsen, en vaak zijn die fietsen niet zo duur om uit elkaar te halen.

-> Vragen “hoe lang gaat het duren voor ik dit opgelost heb?” is irrelevant (zie hieronder), maar gewoonlijk zullen zij u vertellen hoe lang zij erover zullen doen, niet wat (aangezien zij niet verantwoordelijk zijn voor hun ongelijk).

-> Ze kunnen vragen of je speciale vaardigheden hebt, en je vertellen dat als je denkt dat je het aankunt, ze je de kans zullen geven om aan een speciale klus te werken (b.v. “Ik ben een monteur voor volwassenen, ik kan alle fietsen voor volwassenen repareren, maar ik heb wel de steun van jou nodig om mijn vaardigheden op een hoog niveau te brengen”. Ik neem aan dat de meeste fietsherstellers zouden zeggen dat het een zware baan is).

-> Volgens mijn ervaring loopt een goed onderhouden motorfiets soepeler dan een oude die slecht onderhouden is, dat is slechts mijn ervaring

Lees meer:
Tweedehands fietsen in Amersfoort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.