Personal Trainer maken het verschil

Personal training Soest

Een personal trainer kan meestal een doorslaggevende rol spelen in de manier waarop u uw lichaam traint. Uw lichaam wordt aangepast aan uw trainingsprogramma en aan de levensstijl die u leidt – en is beter bestand tegen fysieke en mentale prikkels.

De taken van een personal trainer

De eerste en belangrijkste verantwoordelijkheid van de personal trainer is preventie. Hij of zij zal met u samenwerken om een sedentaire levensstijl te voorkomen en om een sedentair leven te re-motiveren. Naast een goed begrip van de menselijke lichaamsbouw is hij of zij goed op de hoogte van de psychologische aspecten van een evenwichtige levensstijl die zowel geestelijk als lichamelijk gezond is.

De tweede en even cruciale verantwoordelijkheid van de personal trainer is een goede training. De trainer heeft kennis van zaken om de oorzaken van ondertraining te diagnosticeren en op te lossen. De personal trainer moet kunnen vaststellen waar een van de oorzaken ligt en hoe hij of zij die kan verhelpen. De personal trainer heeft ook kennis van de capaciteiten en de beperkingen van het individu. Hij of zij zal in staat zijn een individueel trainingsprogramma te ontwikkelen dat zowel past bij de doelen van het individu als bij de doelen van het team.

Een persoonlijkheidstest en een medische evaluatie zullen de persoonlijke trainer informeren over de stappen waarvan hij of zij zich bewust moet zijn. De trainer moet rekening houden met de strategie die ervoor zorgt dat het lichaam van de atleet in een bepaalde toestand verkeert. De individuele reactie zal gebaseerd zijn op de oorzaak, de omgeving en de levensstijl.

Ten slotte zal de personal trainer het ondersteuningsteam zijn wanneer een atleet te kampen heeft met prestatieproblemen. Hij of zij zal in staat zijn de mentale en fysieke problemen te identificeren die de oorzaak kunnen zijn, en suggesties te doen over hoe de prestaties kunnen worden verbeterd.

De carrière van de personal trainer

Een personal trainer blijft meestal het grootste deel van zijn of haar carrière bij een plaatselijke club. De ervaring en kennis die een trainer opdoet bij het verlenen van sportdiensten, stellen hem of haar in staat door te stromen naar sportcoach of -manager. In dat opzicht wordt hij of zij beschouwd als een specialist op het gebied van sportpsychologie.

Conclusie

De functie van personal trainer is zeer veeleisend. Het is zowel een lonende als uitdagende baan. Het kan worden vergeleken met de praktijk van een arts. De ervaring van een personal trainer leert hem of haar dat ziekte plotseling kan opkomen en dat het beter is kalm te blijven en de ziekte te bestrijden dan je erdoor te laten overmeesteren. In deze situatie stelt een personal trainer een gedisciplineerde routine op van work-outs, dieet, follow-ups en opvolging. De waardering van het menselijk lichaam is het kernidee van een personal trainer, dat hij of zij als eerste zal bestuderen en leren kennen. De job kan ook inhouden dat men de psychologische problemen van sportmensen begrijpt.

De uren die in de sportschool worden doorgebracht, kunnen ook zeer vermoeiend zijn. Maar dit mag een aspirant personal trainer er niet van weerhouden al het nodige te doen om de doelen te bereiken die hij of zij heeft.

Degenen die denken dat zij personal trainer kunnen worden, kunnen zich het best eerst aansluiten bij een plaatselijke sportschool om te weten hoe de baan kan helpen hun persoonlijkheid te vestigen, want het is naar alle waarschijnlijkheid tijdelijk, maar als het goed wordt gedaan, kan het een carrièremoment worden.

De keuze van de persona kan ook de grootte, leeftijd en lengte van een persoon bepalen. De meeste professionele atleten hebben de neiging om de rol van een sportpersoon te vervullen, wat vaak is wat andere acteurs nastreven.

Met deze optredens bestaat de rol van een personal trainer ook niet alleen uit psychologische training, maar is ook fysieke training vereist. Sommige trainers hebben de neiging meer tijd door te brengen met de atleten om hun levensstijl beter te begrijpen.

Na het begrijpen van de atleten, zullen de gepersonaliseerde programma’s hen helpen om hun doel beter te bereiken. Zowel het mentale als het fysieke deel zijn nodig om een trainer succesvol te laten zijn.

Lees meer:
Hulp bij afvallen
Kickboksen in Soest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.